Arta serigrafiei

Arta serigrafiei

Cand vine vorba de serigrafie, am observat un anumit trend destul de interesant. Sunt foarte multi artisti care produc imagini hyper-realiste prin serigrafie folosind un numar mare de culori (implicit un numar mare de site) dar sunt si oameni mai pragmatici, care prefera maximum 4 culori, chiar mai putine cateodata.

Mi-a placut ideea asta de imagini cat mai realiste, dupa ce am observat cum Rafael Roan produce imaginile cu 7-9 culori diferite, mergand spre extrem cu rezolutia sitelor si numarul de linii (LPI)

Am comandat niste emulsie noua si m-am apucat de treaba. Am gasit o imagine online, am separat-o in 7 culori diferite folosind Photoshop si am gandit-o astfel incat sa fie folosita pe un tricou negru. Voi folosi negrul tricoului ca si a 8-a culoare.

Rezultatul se vede mai jos

tricou personalizat serigrafie 2 culori (alb si galben)

tricou personalizat artistic

acelasi tricou cu a 3-a culoare adaugata (+rosu)

personalizare tricouriacelasi tricou cu 5 culori (au fost adaugate doua tonuri diferite de maro pentru culoarea pielii)

tricouri personalizate
tricouri personalizate in Constanta
apoi culoarea 6 si culoarea 7 (verde smarald si highlight alb)

tricouri personalizate constanta serigrafie 7 culori
serigrafie realistica

Rezultatul e spectaculos, cu cat mai multe culori, cu atat mai inalta este fidelitatea imaginii. Bineinteles, asta este considerata serigrafie artistica si nu este ceva fezabil pentru productia de serie intr-un atelier mic. Ca sa ai 7 site iti trebuie probabil un monstru de carusel serigrafic automat cu minimum 8 culori si o echipa intreaga sa produci asa ceva.
Preturile pentru o serie de tricouri sunt atat de mari incat trebuie sa duci tirajul spre cateva sute de bucati ca sa scazi costurile de productie. Nu vorbim aici de un tiraj de 200-300 de bucati in nici un caz.
SEPARAREA CULORILOR
IMAGINE ORIGINALA
Si totusi, oare era mai indicat sa mergem cu hartie de transfer termic pentru a pastra fidelitatea? Sigur ca da, dar probabil se simtea oribil la atingere. Avantajul serigrafiei e ca cerneala penetreaza fibra si nu se simte deloc la atingere. Nu mai dezbatem din nou subiectul asta.
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.